Vad håller dig tillbaka?

I jakten på lyckan och total tillfredställelse är vi många som springer framåt.

Framgångspoddar och böcker i personlig utveckling växer i högen och allt finns tillgängligt på nätet, slår även ett slag för biblioteken när man inte har tillgång till vare sig nätet eller råd med egna böcker, på så vis är det en fantastisk tid vi lever i.  

Instruktioner om hur vi blir lyckliga är tillgängliga för flertalet i landet Sverige.

Ser jag bara på mig själv och mitt eget liv så var det tidigt i livet jag köpte min första självhjälpsbok, en var ”Självkänsla nu”, fantastiskt skriven av Mia Törnblom. Jag lyssnade då på boken och tyckte hon var makalös.

Receptet på lycka och välmående var konkret och tydligt men var det då jag fattade pennan och tog mig ur mitt destruktiva liv jag då levde?

Jag ville så mycket bra men gjorde så mycket fel.

Jag var 24 år däromkring och hade klivit in i en av flera destruktiva relationer i mitt liv, destruktiv, är ett lagom lulligt och mjukt ord att använda som kan innehålla en rad obehagliga upplevelser och beteenden, i detta fall, en relation kantad av psykiskt och fysiskt våld, droger, alkohol och otrohet.

Jag upprepade på många vis min barndom som lärt mig identifiera trygghet i det otrygga. Det jag kände till. Det förstår jag idag.

Jag var trasig och oförmögen att välja den bättre vägen, då.

Jag gjorde inget av det Mia föreslog i sin bok. Och idag funderar jag på vad jag skulle kunna säga till den 24-åring jag en gång var, vad kan jag säga till dig som mår skit och inte förstår idag att du förtjänar precis ALLT gott här i livet, som inte förstår att du är fantastisk och värdefull.

Vad håller dig tillbaka, kvar i det destruktiva? Är det tryggheten i det otrygga eller rädslan för det du ännu inte vet?

Oavsett anledning och hur gammal du är, ge inte upp, du kan välja något annat, du kan välja det bästa för dig, du är värd det.

Du är inte ensam även om jag förstår att det känns så.

Jag ser dig och jag säger; det kommer att bli bra, jag tror på dig!

Kärlek & Ljus, Sabina Fredes

© Copyright Inget är omöjligt AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *