Ja eller nej?

Jag som bebis och en påminnelse om hur det känns när
jag tar beslut i samförstånd med min inre kompass 😉

Jag har under helgen träffat massor av fantastiska människor på harmonimässan som nyfiket söker något svar på livets alla ”vad kommer här näst” eller svaret på ”varför hände det då” med en önskan om att vara här och nu och njuta fullt ut.

Att låta livet ske i medgång och motgång med en tillit till att det blir precis som det ska, glädje och sorg, lika självklart som sol och regn.

Jag har alltid varit och är en sökare men det har skett ett skifte i mitt sökande.

Förut sökte jag för att överleva, idag söker jag för att leva ännu mer men allra helst vill jag vara HÄR, NU. Ju mer jag tränar ju fler NU får jag.

I min önskan om att vara i ett fridfullt nu är en av mina största utmaningar att lära känna mig själv.

Känna in vad jag vill och vad jag behöver.

När vi inte klarar av att känna in just vad vi vill och behöver är det stor risk att vi dras med i olika riktningar vi omedvetet väljer på grund av inlärda mönster, vissa inlärda sen barnsben och vissa inlärda långt därefter.

Det kan vara en utmaning att lyssna till den inre rösten, själen, hjärtat eller magkänslan, välj ett ord som passar dig för din inre kompass, där du har din glöd, din livsglädje.

Jag tror att alla har tillgång till den inre kompassen men att vissa av oss behöver träna lite extra för att lyssna till den och handla därefter.

Det finns många orsaker som kan sudda ut vägen fram till förmågan att känna in kompassen, olika beroenden och flyktvägar för att ta ett exempel.

Därför vill jag dela med mig av en effektiv övning jag själv gör emellanåt och som ofta kommer till användning med mina klienter.

Jag kallar den JA ELLER NEJ?

För att lära känna den där inre kompassen, träna på att stanna upp inför dina beslut, stora som små.

Du behöver inte lämna besked på stört när någon frågar om ni ska fika. Eller direkt tacksamt tacka ja till alla jobb du får. Eller har du för vana att säga nej för att det är mitt i veckan.

Mitt förslag till dig är att trycka på PAUS innan du tar ett beslut.

Fundera på VAD DU VILL och BEHÖVER just NU.

För att få hjälp på traven kan du känna efter, om jag säger JA till det här, innebär det att jag säger NEJ till något annat och likaså när du säger NEJ till någon säger du JA till kanske dig själv?

Om du medvetet tränar på att ta medvetna beslut ger du ljus åt din inre kompass som kan visa dig en ännu klarare riktning.

Ska du prova? JA eller NEJ? 😉

Kärlek & Ljus, Sabina

© Copyright Inget är omöjligt AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *