Lyft blicken

Foto:Hannele Saarinen

Jag strosar genom Stockholm stad, från Gamla stan sätter jag den ena foten framför den andra och ser ut över Sveriges julpyntade huvudstad tills jag landar i värmen på en restaurang på Nybrogatan.

I mina tankar faller sorgen över alla jular som varit fulla av förväntan, förväntan som lämnats kvar i sorg och svek.

Här stannar jag upp en stund…

Nu har jag alternativ för vart och hur tankarna kan vandra vidare..

  • Jag fastnar vid sveket, tänker på hur jag skulle velat ha det. Eldar upp mig lite inombords och tänker på dem jag då behövde som allra mest, kanske hoppas jag till och med att de sitter och funderar på att de ångrar sig och att de kommer förändras och kommer säkert komma på det vilken dag som helst, att de behöver förändras.  Jag kanske känner hur pulsen ökar och bitterheten som nu bitit sig fast blir irritation som blommar ut som en stor böld av självömkan som nu kräver en snabb flyktväg… Det kan bara sluta i destruktiva beslut, förslagsvis, en omättlig mängd alkohol eller att ringa upp alla i telefonboken och älta runt lite om mitt förfärliga öde, hur ska någon som haft det som jag, kunna få uppleva en härlig jul utan att stöta och blöta i såren?!
  • Eller så lyfter jag  blicken, lyfter blicken mot världen, mot uteliggaren på plattan, mot tiggaren utanför butiken, mot barnen i svält, mot kvinnorna i Kongo, mot barnen som göms i våra kvinnojourer, mot de ofängslade fängslade i Palestina,  mot folk världen över som aldrig får skriva ur sig sin sorg i en blogg som denna, mot dem lyfter jag blicken och låter den sedan landa på min fot, den ena framför den andra, ett steg i taget omfamnar jag sorgen, tackar den för att den kommit och vågar stanna en stund och mitt hjärta ler , jag går sönder och läker på samma gång.

Jag har valt det första alternativet så många gånger att jag till slut inte såg att jag gjorde ett val, oförmögen att lyfta blicken från min egen känslomässiga misär vill jag nu berätta att det finns ett annat alternativ.

Du behöver bara ta ett steg i taget, den ena foten framför den andra.

Ge dig en julklapp av rang, lyft blicken.

Kärlek & Ljus, Sabina Fredes

© Copyright Inget är omöjligt AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *