Vad väntar du på ?

Foto: Hannele Saarinen

Jag väntade på att jag skulle må bra.  Jag väntade på att få ett jobb där man uppskattade mig så blev det nog bra.  Jag väntade på att jag bara skulle flytta så kanske det blev bra. Jag väntade på att min familj skulle se och uppskatta mig, jag väntade på att ”alla” skulle tycka om mig så blev det nog bra. Jag väntade på att jag skulle träffa en kille. Väntade på att det skulle ta slut med en kille. Jag väntade hela tiden på att någon eller något skulle ge mig det jag behövde så jag kunde må bra. 

Oj vad jag väntade. Det får man nämligen göra, länge och mycket, när man väntar på att någon annan ska göra så att jag kan leva det liv jag vill och vara den jag vill vara. 

”Någon annan” har nämligen inte det som sitt främsta intresse, att uppfylla mina behov, inte ens terapeuter kommer att ordna upp ditt liv för dig även om jag varmt rekommenderar dem och tror att de kan hjälpa dig magiskt en bit på vägen. 

Jag har själv gått in till en terapeut och sagt att ” ja nu får du fixa det här, jag orkar inte längre.” 

Det var när jag än en gång i mitt vuxna liv fick mardrömmar och sömnlöshet pga. de trauma jag upplevde som barn. Hon fixade inte mig men hon hjälpte mig att inse att jag kunde göra det. 

Att inse, att den jag väntat på var mig själv. 

Idag väntar jag inte längre, jag är, jag gör, jag lever. Så tacksam för det. 

Väntar du på dig själv eller väntar du på någon annan?

Skillnaden är avgörande, sluta vänta.

Kärlek & ljus, 

Sabina Fredes 

© Copyright Inget är omöjligt AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *